logo mafhq

PORTAL RASMI
MARKAS ANGKATAN TENTERA MALAYSIA

(MAFHQ)

logo jata
 
gov1
MyGov
mod
MinDef
markas angkatan bersama
MK AB
tentera darat malaysia
TDM
tentera laut diraja malaysia
TLDM
tentera udara diraja malaysia
TUDM

logo mafhq
 

PORTAL RASMI
MARKAS ANGKATAN TENTERA MALAYSIA

(MAFHQ)

 
logo jata

TAHNIAH KSU KEMENTERIAN SUMBER MANUSIA

1

KUALA LUMPUR, 11 Nov - Majlis Pemasyhuran Hall of Fame Maktab Pertahanan Angkatan Tentera (MPAT) siri 9 bagi Dato’ Sri Adenan bin Ab Rahman, Ketua Setiausaha Kementerian Sumber Manusia telah disempurnakan oleh Laksamana Pertama Dato’ Sabri bin Zali, Komandan MPAT pada hari ini bertempat di Dewan Trisakti, MPAT.

3

Majlis dimulakan dengan nyanyian lagu Tentera Benteng Pertahanan Negara  seterusnya pengisytiharan Hall of Fame oleh Komandan MPAT kepada KSU Kementerian Sumber Manusia. Pemasyhuran ini merupakan satu tanda penghormatan tertinggi kepada alumni MPAT.  Dato’ Sri Adenan bin Ab Rahman merupakan orang awam pertama yang telah dimashyurkan sebagai penerima Hall of fame daripada MPAT

2

Di atas kejayaan dan kecemerlangan perkhidmatan yang dipamerkan, MPAT berbangga untuk memilih Dato’ Sri sebagai penerima Hall of fame yang kesembilan pada 11 November 16.  Turut hadir meraikan majlis Panglima Tentera Darat, Panglima Tentera Laut, Pegawai-pegawai Kanan ATM serta Pegawai-pegawai dari Kementerian Sumber Manusia.

6